arrow_drop_up arrow_drop_down

Relevante teksten

Relevante teksten maken je website interessant voor de bezoeker en voor Google.relevante teksten
Maar wat maakt een tekst relevant?
Bied de bezoeker informatie die hij zoekt. Niets zo vervelend als informatie waar je niet om gevraagd hebt. Wees duidelijk in wat je doet en wat je aanbied.

Schrijven over 1 onderwerp per pagina zorgt voor heldere, duidelijke teksten. Dit geeft je alle mogelijkheid de bezoeker uitgebreide informatie te geven over het onderwerp.
Door het bieden van veel relevante informatie raakt de bezoeker vertrouwd met jouw website en diensten. Een bezoeker met vertrouwen zal eerder klant worden.

Relevantie en vindbaarheid

Eén onderwerp per pagina is niet alleen goed voor de bezoeker. Ook Google ziet direct wat het belangrijkste onderwerp is. Deze pagina is relevanter dan een pagina met meerdere onderwerpen en daardoor beter vindbaar.
Google zoekt het meest relevante, passende antwoord op een zoekopdracht.

Anno 2015/2016 kijkt Google vooral naar:Relevantie
- Relevantie
- Leesbaarheid
- Populariteit
Relevantie staat hierbij met stip op #1. Een website met relevante informatie voor de bezoeker zal hoger scoren in Google.

Om een goede, relevante webpagina te schrijven is het belangrijk te weten hoe Google naar een pagina kijkt. Het totale plaatje moet kloppen. Webteksten, afbeeldingen, video’s en links op de pagina moeten bij het onderwerp passen.

Lees het artikel: “Hoe leest Google?” voor meer informatie over hoe Google naar een webpagina kijkt.

Relevante teksten schrijven


Goed geschreven teksten geven het succes van een website een flinke boost. Het schrijven van een relevante webtekst is anders dan een gewone tekst.

Vangen jouw webteksten de aandacht van bezoekers? Zetten ze bezoekers om in klanten?

Webteksten worden scannend gelezen. “Staat hier wat ik zoek?”
Schrijf daarom kort en bondig. Houdt de tekst luchtig, mensen lezen niet graag grote lappen tekst op een scherm.
Online bepalen bezoekers in een paar seconden of ze op de website blijven. Een webtekst moet direct aanspreken en je bezoeker een vertrouwd gevoel geven.
Wanneer een bezoeker zich welkom voelt en duidelijk is wat je voor hem kunt betekenen zal hij echt gaan lezen. Zorg voor een duidelijke, persoonlijke tekst zonder moeilijke woorden. Een aansprekende tekst met voldoende informatie is relevant voor de bezoeker.

Verwerk in de tekst een zogenaamde ‘call-to-action’. Een call-to-action laat de bezoeker een actie ondernemen en legt uit wat deze actie kan opleveren. Was de tekst relevant dan zal de call-to-action ervoor zorgen dat de bezoeker een klant wordt.

Goede, relevante teksten schrijven is niet makkelijk en er kan veel tijd in gaan zitten. Iets waar je als ondernemer niet altijd tijd en/of zin in hebt.

 
MORKS webteksten neemt deze zorg uit handen. Ik schrijf relevante webteksten speciaal voor jouw doelgroep.

Neem vrijblijvend contact op via info@morkswebteksten.nl of bel 06-51822174 , ik bespreek graag de mogelijkheden.
Reactie plaatsen