SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Simpel gezegd is SEO het optimaliseren van websites voor mensen die de zoekmachines gebruiken.
Vroeger kon je met allerlei trucjes de zoekmachines verleiden om jouw pagina hoog in de zoekresultaten te laten zien. Gelukkig worden zoekmachines zoals Google steeds slimmer.

SEO kan nogal technisch overkomen. En voor een deel is dat ook wel zo. Zoekmachines kijken in grote lijnen naar 3 onderdelen:

1. Technische SEO. De code waaruit je website is opgebouwd moet netjes en goed leesbaar zijn. Met een goede ‘schone’ code is je website ook snel, wat door bezoekers zeer gewaardeerd wordt.
2. Content SEO. Waardevolle content wordt steeds belangrijker. Als er niet voldoende content op je website staat kan Google niet goed begrijpen waar je website over gaat. Ook het regelmatig toevoegen van waardevolle content helpt je website hoger in de zoekresultaten te komen.
3. Autoriteit. De populariteit van je website telt ook mee. Hoe meer er over je website ‘gesproken’ wordt online hoe interessanter het voor Google wordt. Dit kan zijn op social media, backlinks maar ook reacties op je blogs en artikelen. Er wordt zelfs gekeken naar het gedrag van bezoekers op je website. Blijven ze lang hangen dan heb jij vast iets interessants te melden wat meer mensen willen zien.

SEO op je website

SEO toepassen op je website

SEO toepassen op je website begint al met het bouwen. Laat je heel je website opbouwen, vraag dan goed of je webbouwer verstand heeft van technische optimalisatie. Zo zorg je ervoor dat Google alle belangrijke onderdelen van je website goed kan lezen.

De volgende stap is aan jou. Je website moet gevuld worden met waardevolle content. Teksten die je bezoekers verder helpen en die voor Google te begrijpen zijn. Je kunt Google hierbij helpen door SEO instellingen goed in te vullen. Ook je teksten kan je helder maken door de koppen goed te gebruiken. Dit is niet alleen fijn voor je bezoekers, die sneller je teksten kunnen scannen, ook Google snapt beter waar het over gaat.

In de SEO wereld gaan veel termen en begrippen rond. Hieronder zal ik zoveel mogelijk van deze begrippen uitleggen. Staat de term die jij wilt weten er niet tussen? Neem gerust contact op, ik leg het je graag uit.