Wat is responsive?

Wat is responsive?

Wat is responsive?

Is je website al responsive? Huh, wat?!

Krijg jij die vraag wel eens?
Maar heb je geen idee wat ermee bedoelt wordt? Lees dan even verder.

We leven in de mobiele revolutie. Al een tijdje trouwens. Iedereen zit de hele dag met zijn of haar neus in de telefoon, of tablet. Het is bijna geen gebruiksvoorwerp meer, maar een verlengstuk van onszelf.

Hoe vaak hoor je niet “dat zoeken we even op!”. En daar gaan we weer, in onze mobiel. Het succes van de smartphone is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door het internet. Daar kan je tegenwoordig alles vinden. We regelen alles online. Van onze bankzaken, inschrijven voor een opleiding tot de boodschappen aan toe.

Dus is jouw website responsive, was de vraag…

Want als dat niet zo is, loop je flink wat potentiële klanten mis! Tijd dus om daar wat aandacht aan te besteden.

Wat maakt je website responsive?

Gek genoeg zijn er nog heel veel website die niet responsive, en daarmee niet mobile friendly zijn. Jij bent ze ook vast wel eens tegengekomen. Van die websites die gewoonweg niet te gebruiken zijn op je mobiel. Knoppen werken niet, de tekst is zo klein dat het onleesbaar is. De pagina valt aan alle kanten buiten je scherm… Onmogelijk.
Wat doe jij als je zo’n website tegenkomt? Juist, wegwezen! “Voor jou 10 anderen…”
Je ziet het, je raakt bezoekers en klanten kwijt als je website niet responsive is.

Responsive wordt ook wel mobile friendly genoemd. Het betekent niets anders dan geschikt voor alle mogelijke apparaten, dus ook mobiele apparaten zoals de tablet en smartphone.
Een responsive webdesign levert elke bezoeker een optimale webbeleving. Op welk apparaat de website ook bekeken wordt.

In de praktijk betekent dit dat je website er ander uitziet op een smartphone dan op een desktop. Op een klein scherm past nu eenmaal minder content dan op een groot, breed scherm. Op een klein scherm schikken de verschillende units zich zo dat alleen de belangrijkste informatie getoond wordt.

Hoe belangrijk is een responsive website?

Hoe belangrijk? Nou, heel belangrijk!
Google geeft zelfs voorrang aan responsive websites boven de niet-responsive varianten. Simpelweg omdat er meer websites bekeken worden via mobiele apparaten, dan via desktop.

Is jouw website nog niet responsive dan loop je ondertussen flink achter. De hoogste tijd om hier iets aan te doen.

Als je website nog niet responsive is dan heb je hem waarschijnlijk al een tijdje. Als je nu een website aanschaft of laat bouwen hoort deze responsive te zijn. Zo niet dan gaat je webbouwer niet met zijn tijd mee en kan je beter een andere zoeken.

responsive

Een mobiele website


Een responsive website mag niet verward worden met een mobiele website. Het is goed om ‘mobile First’ te denken. Maar een mobiele website is iets anders dan een responsive website.

Wanneer je een mobiele website laat maken zal deze alleen op de mobiele apparaten een optimale beleving geven. Maar niet op de laptop of pc. En dat is zonde. Want nu loop je nog steeds een deel van je potentiële klanten mis.

Je zou er nog een aparte website bij moeten zetten voor de desktop, beetje omslachtig natuurlijk. En veel werk, twee websites bijhouden. Niet doen dus.

wat is responsive

Kies het beste responsive website systeem

Een goede website is toekomstbestendig. Responsive zijn is wel een minimale vereiste.
Zie jij er ook altijd tegenop om weer opnieuw je website te laten maken door een webbouwer? Weer maanden heen en weer mailen en bellen voor het (zo goed als…) naar je zin is?

En dan ben je eindelijk zover dat je website live gaat. Jaren voeg je waardevolle content toe en dan… Dan is hij verouderd en kan je weer overnieuw beginnen. Om moedeloos van te worden.

Daarom ben ik zo’n grote fan van het Phoenix website systeem. Wat een verademing, dit systeem verouderd niet!! (En ik kan je helpen met het overzetten van je content naar dit systeem, easy does it!)
Continue zit er een team specialisten die het complete systeem up-to-date houden. En je krijgt een meegroei garantie. Dit betekent dat er steeds leuke, vernieuwende en waardevolle ‘gadgets’ bij komen. Je kunt blijven bouwen aan je website zonder steeds weer overnieuw te moeten beginnen.

Klinkt dit als jouw ultieme droom? Neem contact op, ik vertel je graag alles over dit geweldige website systeem.
Reactie plaatsen