Wat zijn alt tags?

Alt tagsAlt tags zijn woorden of zinnen die je aan afbeeldingen mee kunt geven. Een alt tag is dus eigenlijk de omschrijving van de afbeelding. Waarschijnlijk heb je het wel eens gezien. Wanneer je met je muis op een afbeelding gaat staan zal de alt tag verschijnen, wanneer deze is toegevoegd uiteraard.

Alt tags voor betere vindbaarheid (SEO)

Google kan een foto of afbeelding niet zien. Hij is dus afhankelijk van de alt tag, ofwel omschrijving, die wij hieraan meegeven. Het consequent toevoegen van alt tags op je website is belangrijk voor de SEO. Je kunt hiermee goed scoren in de Google afbeeldingen. Google houdt van relevante informatie. Hoe specifieker jij de alt tags gebruikt, hoe beter je zult scoren. Zorg er dus voor dat de afbeelding past bij het onderwerp van de pagina en zorg voor een goede, omschrijvende alt tag.

Alt tags search bot

Het is super waardevol. Niet alleen je afbeeldingen zullen beter scoren in Google, ook je artikelen! Zo bieden de afbeeldingen op je website niet alleen toegevoegde waarde aan je bezoekers, maar ook aan Google.
Reactie plaatsen