Wat is A/B Testen? (met infographic)

AB testenEen A/B test wordt gebruikt in de online marketing. Door twee varianten van bijvoorbeeld een advertentie, zinsconstructie of afbeelding te laten zien, kan worden gemeten welke het meest efficiënt is. Mooie aan het A/B testen van je website is dat de gebruiker niet door heeft dat het een test is en zijn gedrag niet zal veranderen. De resultaten van een A/B test zijn hierdoor betrouwbaar. De bedoeling is deze test uit te voeren met minimale verschillen, liefst één per keer. Ga je meerdere verschillen doorvoeren in de test dan ben je aan het 'multivariate' testen

Conversie verhogen met A/B testen

A/B testen wordt voornamelijk gebruikt voor conversie optimalisatie. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. De beslissing voor een bepaald design hangt niet langer af van smaak maar kan nu gebaseerd worden op betrouwbare statistieken.
Op welke button wordt meer geklikt? Welke kleur werkt het beste, welke vorm is duidelijker, welke tekst zet bezoekers aan tot klikken…? De testen kunnen voor zeer uiteenlopende doelen worden ingezet.

Infographic AB testen
Reactie plaatsen