Wat is een Call to Action (CTA)?

Call to action is een veelgebruikte term in de online marketing en wordt vaak afgekort tot CTA. Vaak wordt de CTA verwerkt in een button of klikbare tekst die de bezoekers van je website aanzetten tot actie. Goed voorbeeld is de ‘in winkelwagen’ of ‘bestel nu’ knop in een webshop.

Een goede, juist geplaatste Call to Action geeft de bezoeker het duwtje in de goede richting. Gebruik je de juiste tekst, op de juiste toon dan neem je onzekerheden weg en wordt je bezoeker een klant. Hiermee komen we meteen op het gebied van de conversie optimalisatie.
Call to Action

Stuur bezoekers met een Call to Action

Stuur je bezoeker en laat ze de actie ondernemen die jij als ondernemer graag ziet. Dat hoeft niet direct een aankoop te zijn. Bellen, mailen, een offerte aanvragen, meerdere blogs lezen, een reactie achterlaten, delen of liken… Het zijn allemaal doelen die jij als ondernemer voor ogen kan hebben. Vraag je bezoekers dus om actie te ondernemen.

Hoe voor de hand liggend het soms voor jou ook is, veel bezoekers zullen niet uit zichzelf actie ondernemen. Vraag er dus om met een Call to Action.

Hoe stuur je bezoekers met je teksten? Welke woorden werken wel, welke niet. Een goede manier om daar achter te komen is A/B testen. Voorzie een button van de juiste microcopy en verhoog de conversie van je website.
Reactie plaatsen