Wat zijn digitale producten?

Wat zijn digitale producten?

Digitale producten bestaan alleen digitaal, zoals het woord al zegt. Je kunt ze downloaden op je computer of via internet bekijken en/of gebruiken.

Digitale producten worden steeds meer gebruikt. Werden boeken vroeger alleen fysiek verkocht, dus geprint met zo’n mooie kaft eromheen, tegenwoordig worden er steeds meer e-books verkocht. Dit is de digitale versie van het boek zoals we die in de kast hebben staan. Een e-book lees je op de computer, tablet, telefoon of op een e-reader.

Digitaal product e-book

Wat kost een digitaal product?

Digitale producten kosten een stuk minder om te maken dan fysieke producten. Een e-book hoeft bijvoorbeeld niet geprint en verstuurd te worden. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

Bij een digitaal product betaal je voornamelijk voor de kennis. Zo kan een e-book verkocht worden voor een paar euro, enkele tientjes of honderden euro’s. Net hoe waardevol de kennis is die gedeeld wordt.

Welke producten zijn geschikt als digitaal product?

Natuurlijk is niet elk product geschikt om digitaal aangeboden te worden. Het zijn vooral de informatieproducten die hier uitermate geschikt voor zijn.

Maar overal op internet is toch gratis informatie te vinden? Dat klopt. Het klinkt misschien gek maar juist daarom zijn informatieproducten zo waardevol.
Als iemand met een probleem zit, en op zoek is naar een oplossing, wordt hij of zij overspoeld door allerlei informatie op internet. Een expert die deze informatie gebundeld of in een overzichtelijk stappenplan aanbiedt geeft de oplossing op een presenteerblaadje.

Hoe fijn is het om in één keer alle informatie bij elkaar te hebben? Niet dagen lang heel internet afstruinen om informatie te verzamelen. Dat kost ongelofelijk veel tijd. En tijd is nog steeds het kostbaarste dat we hebben.

Kennis delen via digitaal product

Voorbeelden van digitale producten

Digitale producten komen we in allerlei soorten en maten tegen. Het houdt niet op bij de e-books. Van video’s, plugins tot complete online leeromgevingen met een abonnement. Als jij kennis te delen hebt is er altijd een manier om er een digitaal product van te maken.

Een andere vorm van digitale producten zijn zogenaamde SAAS producten. SAAS staat voor software as a service. Hierbij wordt de software niet gekocht maar onder een abonnement gebruikt. De ontwikkelaar onderhoud de dienst en zorgt dat deze optimaal werkt.

Hieronder enkele voorbeelden van digitale producten:
 • E-bookDigitale producten gebruiken
 • Videocursus
 • Betaalde nieuwsbrief
 • Community website
 • Hosting
 • Domeinnaam
 • Apps
 • Plugins
 • Wordpress thema’s
 • Stock foto’s
 • Muziek
 • Podcasts
 • Audiobooks
 • Webinars
 • Films
 • Software

Geld verdienen met digitale producten

Met de komst van het internet is het veel makkelijker geworden om je doelgroep te bereiken. Waar je eerst op een goede, zichtbare locatie moest zitten en veel moest adverteren in de kranten kan je nu, via internet, de hele wereld bereiken.

Veel internet ondernemers hebben hun weg gevonden in het maken en aan de man brengen van digitale producten. Geld verdienen met digitale producten was ook nog nooit zo gemakkelijk als vandaag de dag.

Je hoeft geen voorraad aan te leggen, en als je het product eenmaal hebt staan kan je de rest volledig geautomatiseerd laten verlopen. Zo komen de inkomsten 24/7 binnen. Je hebt er geen omkijken meer naar.
En wil je ooit je product een update geven? Geen probleem. Voer je wijzigingen door en vervang het oude product voor het nieuwe.

Hoe verkoop je digitale producten


Een digitaal product verkopen gaat natuurlijk niet helemaal vanzelf. Het moet wel gezien worden. En jij zult de mensen ervan moeten overtuigen dat jij de expert bent waarvan zij willen leren.
De makkelijkste manier om dit te doen is een goede website waarop jij je autoriteit laat zien. Bloggen is een goede manier. Veel gratis informatie weggeven biedt vertrouwen. En vertrouwen is één van de essentiële voorwaarden om een bezoeker een klant te maken. Mensen kopen niet van bedrijven, maar van mensen.

Biedt je digitale product aan via een professionele salespage en je hebt het recept tot succes in handen.

Zoek jij nog een top website om jouw digitale producten op aan te bieden? Kijk dan eens naar het Phoenix website systeem.
Reactie plaatsen