Wat is een tagline?

Wat is een tagline?

Een tagline is een klein zinnetje, bijvoorbeeld onder je logo. In dit zinnetje vertel je in enkele woorden wat jouw bedrijf doet. Een bezoeker zou aan dit ene zinnetje meteen moeten kunnen zien wat hij aan jou heeft.

Het gaat dus niet om waar je bedrijf voor staat. Het is géén slogan.

Kan jij in één zin of enkele woorden samenvatten wat je doet? Dat is nog best lastig. Als iemand je vraagt wat voor bedrijf je hebt kan je daar zo een uurtje over volpraten.

Er zijn relatief weinig bedrijven die gebruik maken van de tagline. Gemiste kans! Want dat ene zinnetje kan een groot verschil maken.

[caption id="attachment_201167" align="alignnone" width="372"]Tagline groenrijk Groenrijk blijft wat vaag...[/caption]

Waarom is een tagline zo belangrijk

De bezoekers op je website hebben haast. Hoe sneller jij duidelijk kunt maken wat je hen te bieden hebt, hoe beter. Een tagline kan je hier heel goed bij helpen. Zeker als je hem onder je logo plaatst is hij overal te zien. Waar je bezoekers ook binnen komen.

Je hebt maar enkele seconden om je bezoeker te overtuigen om te blijven. Om nog even verder te lezen. En dat doen ze alleen als ze zien dat ze bij jou op de juiste plek zijn.
Blijft je website vaag over wat je kunt betekenen? Dan is de kans groot dat ze zo weer weg zijn.

[caption id="attachment_201165" align="alignnone" width="376"]Tagline epplejeck Epplejeck is super duidelijk.[/caption]

Een tagline die vertelt wat je doet is de makkelijkste manier om dit duidelijk te maken.

Als ik kijk naar mijn eigen website dan is mijn tagline ‘webteksten’. In feite is het ook een deel van mijn bedrijfsnaam. Maar dan nog, het vertelt precies wat je kunt verwachten. Teksten, voor je website. Easy does it…

Ik had ook iets kunnen verzinnen als; Bloggen, Website inrichting, SEO teksten
Maar dat komt in grote lijnen nog steeds neer op teksten voor je website, webteksten dus!

[caption id="attachment_201166" align="alignnone" width="419"]tagline facebook Facebook weet ook goed duidelijk te maken wat je hier kunt doen.[/caption]

Hoe maak je een goede tagline?

Een tagline maken kan knap ingewikkeld worden, als je er lang over na gaat denken. Maar het kan makkelijker. En, je kunt hem altijd weer aanpassen als je iets beters verzonnen hebt!
Dat is het gemak van internet.

Een tagline maken doe je door eerst op te schrijven wat je bedrijf doet. Een soort elevator pitch. Heb je dat staan dan ga je schrappen. Alle overbodige woorden eruit. Alleen de essentie blijft over.
Waarschijnlijk is het nu nog te lang. Dus gaan we proberen dit stukje tekst samen te vatten in één zin of zelfs enkele woorden. En voila, daar is je tagline!

Wil je met de rest van je webteksten net zo duidelijk overkomen? Ik help je graag met schrijven. Neem gerust contact op om te zien wat ik voor je kan betekenen.
Reactie plaatsen