Wat is Content?

Wat is Content?

Content betekent heel letterlijk vertaald, inhoud. Voor een website is dit het geheel aan informatie, alles waarmee het bedrijf informatie wil overbrengen naar de doelgroep. Dit kunnen dus onder andere zijn:

- Webteksten
- Afbeeldingen
- Video’s
- Geluidsopnames
- Animaties
- E-books
- Blogs
- Casestudies
- Handleidingen

Als je content goed inzet versterkt dit je online imago en reputatie.
Je kunt hier uitstekend je kennis laten zien en een vertrouwensband opbouwen met de bezoekers op je website. Het is daarbij heel belangrijk je doelgroep persoonlijk aan te spreken. Zorg dat alle content op je website aansluit bij het doel van je website en natuurlijk relevant is voor de bezoekers.

[tweetquote]"Zet jij al snackable content in?"[/tweetquote]

Rijke content

Rijke content is het toverwoord van dit moment. Hoe ‘rijker’ de content hoe meer deze wordt gewaardeerd door de bezoeker en door Google. Maar wat is rijke content nu eigenlijk?

Waardevolle informatie kan je op verschillende manieren overbrengen. Een plaatje vertelt meer dan 1000 woorden, zeggen ze. Maar met alleen plaatjes kan je geen product verkopen. Teksten blijven dus belangrijk. Schrijf je een blog of informatieve pagina voor je website gebruik dan minimaal een combinatie van teksten en afbeeldingen.

Video marketing is sterk in opkomst. Door de steeds kortere aandachtspanne van de online bezoeker is video een ideaal middel om de aandacht langer vast te houden. Het verwerken van een video in je blog of artikel is daarom een goed idee.

Daarnaast kan je de tekst nog verder verrijken met bijvoorbeeld geluidsopnames, downloadbare handleidingen, .pdf bestanden of e-books. Wees creatief en ga helemaal los!

snackable content

Snackable content

Snackable content zijn berichten die snel te lezen en makkelijk te delen zijn.
Met de gigantische groei van Social Media de afgelopen jaren is snackable content heel populair. Iedereen wil wel dat zijn bericht viraal gaat.

Er is zoveel informatie te vinden op het web. Hoe krijg je jouw bezoekers dan zover dat ze je berichten gaan delen?

Heel populair zijn de how-to lijstjes, stappenplannen en 7, 12 of 200 tips om… En vergeet natuurlijk de video’s niet. Vooral video’s met een bepaalde entertainment waarde zijn zeer geschikt als snackable content.

Wil je viraal? Speel dan zeker in op de emotie. Een positief bericht zal eerder worden gedeeld. Zo ook praktische, bruikbare informatie.
En maak het vooral zo makkelijk mogelijk je bericht te delen op verschillende social media kanalen. Hoe makkelijker je het de bezoeker maakt, hoe sneller jouw bericht de wereld over gaat. Succes!

content marketing

Wat is content marketing?

Bij content marketing worden waardevolle en relevante content ingezet om de doelgroep aan te trekken, vast te houden en om te zetten naar klanten.

Vroeger lag de nadruk op communicatie over het product of de dienst richting de klant. Dat is niet meer van deze tijd. De moderne consument verlangt een andere aanpak.
Nu internet voor iedereen beschikbaar is gaan consumenten zelf op zoek. Ze weten heel goed wat ze willen en vooral, wat niet. De consument is op zoek naar relevante informatie die echte waarde bied.
Niet relevante berichten worden dan ook snel weg gefilterd.
Hoe meer de boodschap aansluit bij de behoefte van de consument hoe groter de kans dat deze tot aankoop over gaat.

[tweetquote]De drammerige verkoopboodschappen maken plaats voor storytelling[/tweetquote]

Content voor meer leads

Wil je nieuwe leads binnen halen uit een bepaalde groep? Maak speciale content die gericht deze groep aanspreekt. Beschrijf bijvoorbeeld specifieke problemen van deze doelgroep en vertel hoe jij dit op kunt lossen. Biedt een e-book aan of maak een how-to die dit probleem oplost.

Door zo gericht te schrijven biedt je waardevolle informatie. De bezoeker voelt zich aangesproken, voelt zich begrepen. De drempel om daadwerkelijk klant te worden is dan een stuk lager.

Hoe zet je content in om beter gevonden te worden?

Schrijf jij je content duidelijk en gericht op je doelgroep? Dan zal je waarschijnlijk 1 onderwerp per pagina aanhouden. Hierdoor is het voor de bezoekers duidelijk waar het verhaal over gaat. Met de juiste indeling en tussenkoppen houdt je niet alleen de aandacht vast maar vertel je ook de scannende bezoeker jouw verhaal in het kort. Die tussenkoppen hebben meer functie dan alleen het aankondigen van een nieuwe alinea.

Door het werken met H1, H2 en H3 koppen vertel je ook Google wat de belangrijkste informatie is van die pagina. Op die manier kan Google beter indexeren welke pagina hij aan moet bieden bij een bepaalde zoekopdracht.

Het is dus belangrijk om duidelijk te zijn in het onderwerp van je pagina. Spring niet van de hak op de tak maar houdt je aan je onderwerp. Merk je dat je ver wilt uitweiden? Maak dan een aparte pagina over dit onderwerp en link deze aan elkaar. Internal links zijn een van de sterkere SEO tools dus gebruik deze goed.

Content voor het verbeteren van je klantenservice


Staat de telefoon roodgloeiend? Loopt de mail box over? Maak eens een overzicht van de meest gestelde vragen. Maak een FAQ of vraag & antwoord overzicht en plaats deze op je website.

Zijn het ingewikkelde vragen die veel uitleg vergen. Misschien is het maken van een handleiding of instructie video de oplossing?
Door meer online informatie te bieden kan je een groot deel van je klantenservice overdragen naar je website. Dit scheelt je veel tijd en je biedt hiermee een mooie service.

Heb jij al een content marketing strategie?


Met een goede content marketing strategie geef je structuur en vorm aan je website. Doe je dit goed dan kan je voor een groot deel het beslissingsproces van je doelgroep beïnvloeden.
Een goed voorbeeld hiervan zijn vergelijkingssites. Ze helpen mensen een keuze te maken door het bieden van relevante informatie.

Met een goed uitgewerkte marketing strategie heb je een duidelijk doel voor ogen. Hierdoor bouw je gericht aan je website. Doordat je een duidelijk doel hebt gesteld kan je gericht content produceren en inzetten. Je zult sneller resultaat behalen en indien nodig bij kunnen sturen. Een goede content strategie kan je opstellen aan de hand van de 12 stappen in dit artikel.

Heb jij al een content marketing strategie? En hoe zet jij content in binnen jouw online business?
Ik ben heel benieuwd, laat je een bericht achter?
Reactie plaatsen